In deze dagen naar aanloop van de feestdagen zijn we druk op zoek naar presentjes om onze geliefden te verwennen. Een cadeau dat altijd in de smaak valt, is een parfum. Maar wat is een goede parfum?

Smaak is persoonlijk

Er is een groot aanbod aan geurtjes, waardoor het best lastig is om te kiezen. Zeker voor een ander. Iedereen heeft namelijk een persoonlijke smaak. Bij parfums geldt dit in het bijzonder. Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe geur voor een ander, is het raadzaam te ontdekken welke noten in de parfums zitten die die persoon al heeft, of weet welke hij of zij lekker vindt.

Drie noten

Elke geur is opgebouwd uit drie noten. Zo zitten er hoofdnoten in, die als eerste vervliegen, maar heel belangrijk zijn in de eerste minuten na het aanbrengen. Een voorbeeld van een hoofdnoot is citrus. Verder bevat een geur hartnoten. Deze zijn het belangrijkste deel van de parfum. Meestal gaat het om bloemgeuren. Deze noten komen naar boven als de hoofdnoot vervlogen is. Als laatste is er de basisnoot. Wanneer de andere noten vervlogen zijn, blijft de basisnoot overeind. Kenmerkende basisnoten zijn houtsoorten.

Wat is het verschil tussen een parfum en een eau de parfum?

Parfums zijn een mengsel van verschillende geurstoffen opgelost in een oplosmiddel dat meestal alcohol is. De hoeveelheid aan geurbestanddelen dat is opgelost bepaalt de naam. Parfum heeft de meeste hoeveelheid geurbestanddelen, waardoor deze vaak duurder zijn dan eau de parfums, eau de toilettes en eau de colognes. Wel kunt u langer doen met een parfum, omdat u minder hoeft te gebruiken per keer. En vaak zijn een paar druppels genoeg voor een hele dag.

Il Profumo

Bent u op zoek naar een nieuwe geur voor het nieuwe jaar voor uzelf of om cadeau te doen? In de damesmodezaak van Bel Fiore vindt u parfums van het topmerk Il Profumo voor elke smaak. Kom ze snel zelf ruiken in Haren en ga met een heerlijk geurtje naar huis.