Het voorjaar dient zich aan en dat is ook zichtbaar in de modewereld. De winkels hangen weer vol met mooie voorjaarskleding. Dit voorjaar zien we, naast de felle kleuren geel, oranje en rood, vooral lichte kleuren, waaronder wit, off-white, crème en beige en snoezige pastels. Na een lange winter heeft iedereen daar toch behoefte aan? Verder komen opvallend veel trench coats in de voorjaarscollectie terug. Vorig jaar droegen we daar vooral lompe sneakers bij, dit seizoen komt het vrouwelijke enkellaarsje met een puntige neus in het modebeeld terug. Slangenprints en ruitjes blijven ook populair, maar dit jaar worden ze wel steeds geraffineerder. De dierenprints zijn voor het voorjaar vooral licht van kleur.

Geel, oranje en rood zijn favoriet

Koraaloranje is de topkleur, maar andere oranje tinten vind je dit seizoen ook terug. Trendy zijn de zonnige, vrolijke en energieke oranjekleuren. Daar wordt u toch blij van? Pantone licht de nuances ‘Fiesta‘, een passievolle oranjekleur, en ‘Turmeric‘, een pittige oranjegele kurkumakleur, uit.
De geeltinten liggen tegen het oranje aan. ‘Aspen Gold’ is een rijke geelkleur, waarin u een gouden ondertoon aantreft. ‘Mango Mojito’ is tropisch en warm als de kleur van het mango-vruchtvlees waar deze kleur naar is vernoemd. Verder is een populaire modekleur de dieprode kleur ‘Jester Red’. Het gaat hier om een net geen wijnrode kleur, die erg intens, rijk en vol is.

Koele kleuren

Dit voorjaar en komende zomer ziet u ook kleuren met een koele ondertoon terug. Denk aan ‘Sweet Lilac‘, een koude rozekleur vergelijkbaar met de roze koekenglazuuur. Het komende seizoen wordt fuchsia ook meer gedragen, bekend onder de Pantone-naam ‘Pink Peacock‘. Prinsessenblauw is de blauwtint voor de lente en zomer in 2019. Dit is een stoere, markante kleur en neigt naar het kobaltblauw.

Bruine toffee en bladgroen

Welke groentinten komen terug in de lente- en zomerkleding? Het gaat om ‘Pepper Stem’. Dit is een zachte geelgroene natuurlijke kleur. Verder is de groene kleur ‘Terrarium Moss‘ trendy. Dat is een bladgroene tint die naar legergroen neigt. Deze groene kleuren vormen samen met de bruine toffeekleur ‘Toffee’ het perfecte palet voor de ‘utility’-trend. Denk daarbij aan broeken met grote zakken en overalls.

De modekleuren volgens Pantone nog even in één overzicht:

 • Living Coral – warm koraalrood met een gouden ondertoon
 • Fiesta – feestelijk oranje
 • Turmeric – pittig kurkuma oranje
 • Jester Red – intens rood met een diepe ondertoon
 • Sweet Lilac – rozekoekenroze
 • Pink Peacock – fuchsia
 • Princess Blue – een glinsterende, bijna (kobalt)blauwe tint
 • Aspen Gold – warm goudgeel
 • Mango Mojito – een dronken makende exotische geelkleur
 • Pepper Stem – zacht geelgroen
 • Terrarium Moss – een bladgroene kleur die naar het legergroen neigt
 • Toffee – een onweerstaanbare toffee kleur

 

Welke kleur past bij u?
Het is altijd spannend om out of the box te gaan met kleuren of een fellere kleur, zoals geel of oranje, te dragen. Meestal wordt er voor veilige basiskleuren gekozen. Vindt u het lastig om kleuren met elkaar de mixen of te bepalen welke het beste bij u staan? Bij Bel Fiore geven wij u graag persoonlijk advies in onze damesmodezaak in Haren.

Bron: Trendstyle