Het najaar is begonnen en dit geldt ook voor de modewereld. De kleuren van dit najaar en de winter zijn ondertussen bekend. De najaarstrends zijn voornamelijk vrij felle en vrolijke kleuren. Denk hierbij aan lila, oranje en groen. Dit zijn opvallende kleuren voor de koudere periode van het jaar. Maar bent u meer van de herfstachtige kleuren, dan zijn de donkerrode, blauwgroenige en het olijfgroenige tinten helemaal trending.

Welke kleuren zijn modern?

Rood
In de zomer hebben we de kleur klaproos-rood al veel voorbij zien komen, ook wel bekend als tomatenrood. Dit najaar blijft deze kleur erg populair, maar zien we ook peerrood. Dit is een warme donkerrode kleur. Deze tint is iets lichter dan de rode portkleur die vorige herfst en winter een trending kleur was.

Zachte tinten
Oudroze is dit najaar een populaire kleur. Het is een zachte kleur die mooi is te combineren met donkere kleuren. Lila is een andere zachte kleur die u als modekleur terugziet. Dit is bijvoorbeeld de tint van de voorjaarskrokus.

Felle kleuren
Een felle en vrolijke kleur voor deze winter is limelight, een citroengele kleur. Quatzal groen is een kleur die is geïnspireerd op de kleuren van de Quetzal, een tropische vogel. Een frisse kleur en past erg mooi bij zwart, beige of grijs. Ultraviolet is een felle kleur die prima is in combinatie met de zachte tinten van dit najaar. Russet-orange is een fellere oranje kleur te vergelijken met de oranje herfstbladeren. Een vrolijke kleur die u mooi kunt combineren met een typische herfstkleur zoals olijfgroen.

Typische herfstkleuren
Een typische herfstkleur die we dit jaar zien is olijfgroen. Het is een neutrale kleur en erg mooi om te combineren met de andere fellere of zachte tinten van dit najaar. Nevelblauw is een mooie heldere blauwtint. De kleur is niet te fel en niet te donker, waardoor die mooi in het najaar past.  Ceylon-geel is een mosterdgele kleur. Een zachtere, gele kleur van de limelight. De kleur neigt namelijk meer naar het groen dan naar het geel. De kleur pink-peacock is een mooie, donkerroze kleur. De kleur is erg mooi met wat donkeren tinten zoals peerrood.

Welke kleur past bij u?

Het is altijd spannend om out of the box te gaan met kleuren of een fellere kleur te dragen. De meeste mensen gaan uit van veilige basiskleuren. Vindt u het lastig om kleuren met elkaar te mixen of te bepalen welke het beste bij u staan? Bij Bel Fiore geven wij u graag persoonlijk advies in onze damesmodezaak in Haren.